Foto: Joakim Näzell, Copture AB

Radhusvindar inventeras

Uppdaterad
Publicerad

Vindsbranden på Herrhagen i Karlstad natten mot den 20 april och problemet med radhusvindar har gjort att Räddningstjänsten tidigarelägger den inventering som var planerad.

I ett pressmeddelande skriver man på Räddningstjänsten Karlstadsregionen att ambitionen varit att under året inleda en inventering av radhusvindar i syfte att få en bild över problemets omfattning inom förbundet.

– Med anledning av Herrhagsbranden kommer inventeringen att tidigareläggas och inledas under sommaren eller i början av hösten, säger brandingenjör Björn Johansson i pressmeddelandet.

Storbranden på Herrhagen

De kommuner som berörs är Karlstad, Kil, Forshaga, Grums, Hammarö och Munkfors. Där kommer Räddningstjänsten att ta kontakt med allmännyttiga och privata fastighetsägare. Inventeringen kommer att fokusera på radhusvindarnas förmåga att hindra eller begränsa en brands spridning inom byggnaden.

De åtgärder som kan komma ifråga är i huvudsak om- och tillbyggnation av vindarna. Andra åtgärder som olika typer av släcksystem skulle kunna vara en möjlig alternativ lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden på Herrhagen

Mer i ämnet