Foto: TT/Skärmdump

Polis grep hans pappa – då bad pojken om en autograf

Uppdaterad
Publicerad

När polisen ”Jesper” gick in i lägenheten var han inställd på att gripa en kvinnomisshandlare. Men det blev ett ovanligt ingripande. Den sexårige sonen i familjen bad om hans autograf, och sa att han samlade på namnteckningar från sina hjältar.

”Det finaste betyget. Det värdefullaste kvittot på att jag och mina kollegor gör skillnad”, skriver polisen Jesper i ett inlägg på Polisen Södermalms Facebooksida.

Det gör han efter att han, tillsammans med sina kollegor, gripit pappan till en 6-årig pojke för misshandel. Och det var pojkens mamma som blev utsatt.

Polisen: Det gör så ont

Inlägget beskriver pojkens verklighet i hemmet:

”Hårtussar från din mamma på hallgolvet. Oreda i din bostad. Din pappa är berusad och har lagt sig på golvet i hallen. Han håller händerna över huvudet när han hör våra kängor ta sig uppåt i trapphuset. Vi stövlar in i ditt liv och belägger din pappas händer med fängsel, berövar honom friheten. Berövar honom möjligheten att för stunden vara din pappa.”, skriver polisen och fortsätter:

”Efter att du med ditt egna plastsvärd lönlöst försökt stoppa din pappa från att misshandla din mamma flyr du till en granne.”

Pappan frihetsberövades

Pojken ber om hjälp, skriver polisen i inlägget.

”Du är sex år men talar till mig som om du vore vuxen. Varje mening du får ur dig skär i mitt hjärta. Det gör så ont att lyssna på vad du har att säga. Det gör ont att lyssna på dina upplevelser.”

Facebookinlägget har i skrivande stund samlat över 32.000 tusen gilla-markeringar. Autografen säger pojken att han ska sätta på en hylla bland andra idolers namnteckningar.

”Du säger att du samlar på autografer från dina hjältar. Du säger att min namnteckning ska hamna på hyllan bredvid fotbollsspelarna i Hammarby.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.