Foto: TT

Robin Williams dotter hånad på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Robin Williams dotter, Zelda Williams, har trakasserats på nätet efter sin fars bortgång. Som svar raderar hon nu sina olika sociala medie-konton – och mikrobloggen Twitter uttalade sitt stöd för Robin Williams: ”Twitter kommer inte tolerera missbruk av detta slag”, sade man.

25-åriga Zelda Williams har mottagit obehagliga och omgjorda bilder på sin far på sociala medier. En bild av honom var photoshoppad så att det skulle se ut som om bilden föreställde Robin Williams lik. Zelda Williams har dessutom fått flera hånfulla kommentarer angående sin fars död.

Gav upp

Hon bad först sina följare att rapportera personerna som låg bakom kommentarerna och bilderna. Men till slut gav hon upp och svarade med att radera sin Twitter.

Robin Williams död

Därefter tog hon bort sitt Facebook- och Instagramkonto. Innan hon gjorde det skrev hon:

”Till alla er som skickar negativitet, ni ska veta att en liten, fnittrande del av honom skickar en flock duvor till era hus för att bajsa på er bil. Precis efter att ni tvättat den. Trots allt, han älskade att skratta”.

Markerar mot trakasserier

Företrädare för Twitter och Facebook har i uttalande sagt att fotografierna strider mot deras policy och att de inte tolererar sådana fotografier.

Facebook, som även äger bildtjänsten Instagram, säger att bilderna bryter mot deras regler och därför har flaggats och raderas så fort de dyker upp.

Twitter gick ett steg längre och tog Robin Williams i försvar.

”Vi tolerar inte missbruk av detta slag på Twitter. Vi har stängt ner ett antal konton som bryter mot våra regler i samband med den här händelsen, och vi ska utvärdera hur vi kan utveckla våra regler när det gäller tragiska situationer som denna”, säger Del Harvey, säkerhetsansvarig på Twitter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Robin Williams död

Mer i ämnet