Advokat Elisabeth Massi Fritz. ARKIVBILD. Foto: TT

Så svarar Elisabeth Massi Fritz på kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Elisabeth Massi Fritz svarar nu på kritiken efter att hon varnats av Advokatsamfundet. I ett inlägg på Instagram slår hon ifrån sig anklagelserna om att hon ska ha tagit för mycket betalt och skriver att det inte finns några bevis för att hon är en elak chef.

Det var på måndagen som Aftonbladet gick ut med uppgifterna att stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz tilldelas en varning och dessutom ska betala en straffavgift på 50 000 kronor.

SVT Nyheter har sökt Elisabeth Massi Fritz för en kommentar, men hon svarar att hennes enda utlåtande i dag är en text hon lagt ut på Instagram. Där bekräftar hon bland annat att hon varit på förhandling hos Advokatsamfundet med anledning av en utredning mot henne.

”Jag har inte fått en motivering till beslutet och kan därför inte säga mer just nu annat än att det INTE fanns några som helst bevis för de grova anklagelserna om överdebitering. Jag har lämnat in tusentals med sidor på fakturor mm för många år och underlaget styrker mitt påstående”, skriver hon i sitt inlägg på Instagram.

”Ingen perfekt advokat”

Hon försvarar sig ytterligare med att säga att det inte finns några bevis för att hon ska ha varit en elak chef. Något som hon anklagades för av tidigare medarbetare på hennes byrå i granskningen som gjordes av Aftonbladet tidigare i år.

”Jag är ingen perfekt advokat, chef, kvinna eller mamma. Jag kan vara hård och krävande och vill alltid att våra klienter ska få den bästa hjälpen.”

Förra året delade Advokatsamfundets disciplinnämnd ut varningar med straffavgift vid 22 tillfällen.

SVT Nyheter har varit i kontakt med generalsekreteraren Anne Ramberg som avböjer att kommentera ärendet.

Den 10 september kommer beslutet att meddelas i sin helhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.