Foto: Niklas Lindman/SVT

Här är Sannas bästa minnen från Allsång på Skansen 2016

Uppdaterad
Publicerad

Fantastiska artister, ett sjungande publikhav och ett läskigt möte som Sanna Nielsen försökte slingra sig ur. Här summerar Allsångsledaren sin första sommar på Skansen.

Sanna minns första dagen på nya sommarjobbet. Det var en måndag – dagen före premiärprogrammet. Med fjärilar i magen inför debuten som Allsångsledare, anlände hon för tidigt till sin morgonrepetition med husbandet.

– Det är så roligt att knacka på hos musikerna och ta tag i någon allsång. Jag trodde ju aldrig att jag själv skulle leda programmet. Och så kommer man dit... Det är mäktigt, berättar Sanna för svt.se/allsang.

Hennes programledarinsats hyllades efter det första programmet. Den övervägande positiva kritiken höll sedan i sig, tisdag efter tisdag.

– Jag kunde inte ha fått en bättre start som Allsångsledare. Herregud, så häftigt.

I sommar är det dags igen – vad längtar du tillbaka till?

– Det är det där repet på måndagen igen. Det är så mysig stämning. Det känns verkligen att alla älskar att vara där – från artister till publik och alla som jobbar med programmet.

Sanna listar sina bästa minnen från sommaren 2016:

”Här är jag” Jag glömmer aldrig öppningsnumret i första programmet. Jag fick hälsa mig själv välkommen. Det var väldigt roligt! Och att få den kärleksfulla responsen också!

Lill-Babs Alla artister var så fantastiska, men jag hade längtat lite extra efter att få träffa Barbro. Hon gav så bra tips, som ”att underhålla” är att lyfta upp någon från vardagen. Det tyckte jag var en viktig påminnelse för alla oss som jobbar med underhållning i någon form.

Boaormen Snoddas Jag presenterade Peg Parnevik med en orm om axlarna. Det var läskigt, även om jag nog var mer orolig för att ormen skulle tycka att det var läskigt. Fast jag kommer ihåg att den kramade min hand i sändning... Jag är stolt att jag vågade!

#MinAllsång-vinnarna De var så otroligt härliga och duktiga! Jag tror att de kände sig som en del av programmet och det är ju så det ska vara. Det är ju vi allihopa, inte bara programledare och producenter, som gör programmet tillsammans.

Publiken Åh! Jublet när man kommer in till ”Stockholm i mitt hjärta”. Det är magiskt, måste jag säga. Det är värmande att publiken ställer upp så fint.

Se Allsång på Skansen – sommaren 2016 i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.