Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Här bar poliserna ut demonstranterna från Olje- och energidepartementet i Oslo. Det var de här händelserna som behandlades i rätten. Foto: RODRIGO FREITAS, NTB/TT

Efter Fosendomen – åklagaren överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Den 10 april frikändes de 13 ungdomar som stod åtalade för demonstrationerna vid Fosen-fallet.

Nu överklagar åklagaren domen, rapporterar NRK Sápmi.

I mitten av mars hölls rättegången i Oslo tingsrätt mot de 13 ungdomar som stod åtalade för demonstrationerna vid Fosen-fallet.

Bakgrunden till anklagelserna var att de åtalade inte hade betalat de böter de tilldömts i samband med demonstrationerna.

Den 10 april frikändes samtliga personer där en av de åtalade var Ella Marie Hætta Isaksen.

Nu meddelar åklagaren att domen överklagas till Lagmannsretten, Norges motsvarighet till Hovrätten, vilket bekräftas av de frikändes advokat Olaf Halvorsen Rønning till NRK Sápmi.

– Det var något vi var förberedda på, men vi hoppades inte skulle hända. Vi anser att tingsrättens dom var både grundlig och god och principiell, varför det enligt vår uppfattning inte fanns skäl att överklaga detta beslut, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.