• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Gruvexperten: Problematiskt för Littorin att företaget har bas i skatteparadis

Uppdaterad
Publicerad

Arne Müller som själv granskat gruvnäringen och skrivit en rad böcker på ämnet blev förvånad när han nåddes av Aftonbladets granskning där Sven Otto Littorin som styrelseordförande i bolaget med gruvplaner i Gallok visar sig ha en klar koppling till Brittiska Jungfruöarna, enligt Aftonbladet.

– Det blir förstås problematiskt. Det är viktigt för prospekteringsbolag som Beowulf att framstå som trovärdiga, säger Arne Müller.

Han menar att ett företag som det går att påvisa har koppling till skatteparadis knappast är något som undgått en styrelseordförande.

Gruvbrytning i Kallak

– Det är något som han måste ha känt till, säger Arne Müller till SVT Sápmi.

Sven-Otto Littorin säger till SVT Nyheter Norrbotten att det handlar om felaktiga uppgifter.

Se intervjun med Arne Müller i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gruvbrytning i Kallak

Mer i ämnet