Ella Marie Hætta Isaksen och flera av de som demonstrerat i Oslo var på plats på Stortinget under ministerns redogörelse under Stortingsmötet. Foto: Ole Berg Rusten/NTB

Demonstranter missnöjda med ministerns besked

Publicerad

Det kom inte några nya besked från ansvarige minister Terje Aasland (AP) i dag. Flera demonstranter var på plats och lyssnade på debatten. De var inte nöjda med ministerns redogörelse.

– Vi står fast vid att vindkraftsturbinerna ska rivas och marken ska återställas, säger Ella Marie Hætta Isaksen, en av de aktivister som övernattade på Olje- och energidepartementet, till NRK Sápmi.

Den norska olje- och energiministern redogjorde under måndagens Stortingsmöte för regeringens hållning i frågan om vindkraften på Fovsen. Det enda beskedet han kunde ge om vad som ska ske framåt var att de helst i slutet av mars ska ha fastslagit en utredningsplan.

Det beskedet var ungdomarna på plats inte nöjda med. De är beredda att ta upp demonstrationerna.

– Om det tar mycket längre tid så är vi klara att demonstrera igen, vi kan inte vänta i ytterligare femhundra dagar, säger Elle Nystad, ordförande för NSR Nuorat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.