Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu bandas andra säsongen av animerade barnprogrammet Jassamánát. Nilsá Nutti, som lånar ut sin röst till ”Niillas” tycker det är både roligt och viktigt med samiska animationer. Foto: Anna-Karin Niia/SVT Sápmi

Röstskådespelare Nilsá Nutti: ”Kul att spela in Jassamánát igen”

Publicerad

Nu bandas andra säsongen av animerade barntv-serien Jassamánát.

Det är full rulle på TV-redaktionen i Kiruna. Bakom den stängda dörren till redigeringen hörs rop och skratt. Nilsá Nutti, 16 år har kommit från Karesuando för att återigen låna ut sin röst till ”Niillas” i animerade barnprogrammet Jassamánát. Han står framför mikrofonen och läser manuset.

– Det är kul att få komma tillbaka till samma karaktär igen, säger Nilsá Nutti och ler.

Vid redigeringsbordet sitter ljudteknikern Anette Niia och inslagsproducenten Jenny Israelsson-Skoglund.

– Det är speciellt roligt att dubba den här berättelsen, som vi själva skrivit. Det här är ingen fiktion, som inte hör hemma i vårt samhälle. Både skådespelarna och vi kan relatera till dem här berättelserna, säger Jenny Israelsson-Skoglund.

SVT:s första egna animation

Jassamánát är SVT:S första egna animation. Liksom första säsongen, så har Marit Kuhmunen-Blom även nu skrivit manuset.

– Förutom de gamla vanliga karaktärerna, så träffar vi några nya. För övrigt så vill jag inte avslöja så mycket, men berättelsen kan knytas ihop med händelser i dagens Sápmi, säger Jenny Israelsson-Skoglund.

Premiär till hösten

Det blir fem avsnitt i säsong två och någon gång i höst så får vi se programserien på TV och på SVT Play.

I klippet får ni ett litet smakprogram av Jassamánát säsong två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.