Frode Fjellheim och Per Sundin är nominerade för ”Allaq – Dållen gïelle, eldens röst” i klassen bästa audiovisuella design. Foto: Norsk teater- og orkesterforening

Tre samiska nomineringar till årets Heddapris

Uppdaterad
Publicerad

Det finns tre samiska nomineringar till årets Hedda-pris. Nomineringarna omfattar allt från ungdomsteater och teater till dans. Heddapriset är det mest prestigefyllda pris inom norsk teater och delas ut den 18 juni.

Teaterföreställningen ”Maid Sárá čiegada – Vad Sara döljer” har nominerats till Heddapriset för bästa ungdomsföreställning. Manuset är skrivet av Katrine Nedrejord och för regin står Kristin Bjørn, Sámi Našunálateáhter Beaivváš.  

Audivisuell design

I klassen bästa audiovisuella design är Frode Fjellheim och Per Sundin nominerade för ”Allaq – Dållen gïelle, eldens röst”. Pjäsen är skriven av Cecilia Persson, Åarjelhsaemien Teatrar i samarbete med Sámi Našunálateáhter Beaivváš.  

Bästa dansföreställning

Elle Sofe Sara och Joar Nango är nominerade till bästa dansföreställning med ”Birget” – en samproduktion med Den Norske Opera & Ballett, BIT Teatergarasjen, Bergen International Festival och Nordic Next. 

Heddapriset är den mest prestigefyllda utmärkelsen inom norsk teater. Det delades ut första gången 1998. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.