Rök stiger från byn Shebaa i Libanon efter att ha beskjutits av israeliskt artilleri. Foto: EPA

Skottväxling vid gränsen mellan Israel och Libanon

Uppdaterad
Publicerad

Den shiitiska milisen Hizbollah har avfyrat projektiler mot israeliska mål vid gränsen mellan Libanon och Israel, enligt israeliska medier. Händelsen ska enligt källuppgifter vara en hämnd för en israelisk flygattack som ska ha dödat en ur milisgruppen.

En talesperson för det israeliska försvaret bekräftar uppgifterna och säger att en ”säkerhetsincident” inträffat vid gränsen, rapporterar den israeliska tidningen Haaretz. Beväpnade personer från Hizbollah ska enligt talespersonen tagit sig över gränsen, men dragit sig tillbaka när israeliska trupper öppnade eld.

Ingen ur den israeliska militären skadades i samband med skottutväxlingen. Om samma även gäller för personerna från Hizbollah är fortfarande oklart.

Hizbollah nekar i ett uttalande till inblandning i händelsen.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sa kort efter rapporterna om incidenten att ”vi befinner oss mitt i ett komplicerat skeende”. FN har varit i kontakt med båda parterna och uppmanat till lugn.

Enligt källor till Reuters är Hizbollah-offensiven en vedergällning för en israelisk flygattack i Syrien förra veckan i vilken en person ur milisen dog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.