Hör utdrag från Löfvens (S) sommartal om välfärden och samarbetet med Sverigedemokraterna. Foto: Fredrik Sandberg/TTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Stefan Löfvens sommartal i Norrtälje

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) höll sitt sommartal i Societetsparken i ett regnigt Norrtälje i dag. Här är några av punkterna som togs upp.

Stefan Löfven höll sitt sommartal i ett ösregnande Norrtälje där han upprepade sitt mantra att årets val är en folkomröstning om välfärden.

– Min linje är denna: Jag vägrar att sänka skatten för några rika få – jag vill bygga ett starkare samhälle, och ett tryggare Sverige, för oss alla, sade Löfven.

Under sommartalet lovade Stefan Löven bland annat också att minutscheman inom hemtjänsten ska avskaffas.

– Du som jobbar i hemtjänsten – du ska självklart ha rätt till fria arbetskläder, men du ska också bli av med dessa rigida minutscheman, så du kan anpassa ditt arbete efter brukarnas behov – inte byråkraternas mallar, sade Stefan Löven.

Stefan Löven nämnde också att Socialdemokraterna vill satsa mer på polisen än någon regering har gjort på 20 år.

– Vi förbättrar arbetsvillkoren, fördubblar utbildningsplatserna och startar nya polisutbildningar med målet att nå 10 000 fler polisanställda till 2024.

Aldrig SD

Han upprepade också att Socialdemokraterna är den enda garanten för en regering där Sverigedemokraterna inte får makt.

– Jag kommer aldrig att göra mig beroende av SD. Jag kommer aldrig ge makt åt de som vill splittra landet.

– När jag gör allt för att bekämpa segregationen, gör de allt för att utlandsfödda ska förstå att de aldrig kan bli svenska. När jag sliter för att mota tillbaka de nynazistiska rörelserna, så sprider SD deras världsbild och konspirationer.

Ifrågasätter M

– Hur skulle jag någonsin kunna samarbeta med en sådan rörelse, sade Stefan Löfven.

Han ifrågasatte dock om Moderaterna har samma inställning.

– De har öppnat för att ge dem tunga poster som ordföranden i riksdagens utskott, och meddelat att de tänker söka regeringsmakten, oavsett hur få röster de får i valet. Frågan är väl inte om, utan när, samtalen kommer att börja.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer