SVT:s korrespondent Anna Maja Persson är på plats vid demonstrationen i London. Foto: SVT

Londonborna i stor demonstration: ”Kräver polischefens avgång”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen väntas hundratals människor samlas i centrala London. Anledningen är mordet på 33-åriga Sarah Everard och polisens agerande som har kritiserats starkt.

– Det kommer krav på polischefens avgång från alla håll och kanter, säger SVT:s korrespondent Anna-Maja Persson som är på plats vid demonstrationen.

Efterdyningarna av mordet på Sarah Everard har blivit till en politisk fråga i Storbritannien. Redan i lördags hölls en minnesstund för 33-åringen då tusentals människor samlades trots strikta coronarestriktioner. Polisen valde att skingra folkmassan och gjorde flera gripanden, något som väckt ilska hos många.

– Man menar att det var onödigt och okänsligt av polisen, säger Anna-Maja Persson.

”Hon har svikit oss”

Jamie Klingler är aktiv inom kampanjgruppen Reclaim Theese Streets och var med och arrangerade manifestationen som hölls i lördags.

Under måndagen har hon haft möten med både Londons borgmästare Sadiq Khan och den hårt kritiserade polischefen Cressida Dick.

– Vi har tappat förtroendet för Cressia Dick, hon har svikit alla kvinnor i London, säger Jamie Klingler.

Borde hon avgå?

– Jag tycker absolut att hon borde avgå, säger Jamie Klingler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.