Annika Strandhäll (s) tillträdde som klimat- och miljöminister den 30 november 2021. Foto: Sören Andersson / TT

Strandhäll har nytt ärende hos Kronofogden

Uppdaterad
Publicerad

Klimat- om miljöminister Annika Strandhäll (S) har ytterligare en faktura som gått till Kronofogden, rapporterar DN. Ärendet kom in i torsdags och gäller en skuld till Värmdö kommun.

Räkningen är nu betald skriver Annika Strandhäll i en skriftlig kommentar till SVT.

– Jag tycker givetvis att man ska betala sina räkningar i tid. Den här gången har jag varit sen och det beklagar jag.

Ärendet gäller en faktura på ursprungligen 714 kronor för ”slamavskiljare fastland” som skulle vara betald 30 december 2021. Det är en månad efter att det i media uppdagats att Strandhäll haft nio betalningsförelägganden hos Kronofogden sedan 2018.

Betalades först efter frågor

När DN ställde frågor om fakturan svarade Strandhäll att hon betalat fakturan i januari. Men sent på fredagskvällen ändrar hon sig.

Fakturan gällande ”slamavskiljare fastland” betalades först på fredagen, efter att DN kontaktat Strandhäll. Ministern uppger för tidningen att hon blandat ihop två räkningar från kommunen.

– Det gäller två olika räkningar till Värmdö kommun. Den räkning som betalades i januari till Värmdö kommun är en annan än den som ledde till ett betalningsföreläggande hos Kronofogden och som nu är betald, skriver Strandhälls pressekreterare till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.