Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här går det inte riktigt som planerat för SVT:s korrespondenter Foto: SVT

SVT sänder program med korrespondenterna

Uppdaterad
Publicerad

Hur är livet som korrespondent? I programmet Korrespondenterna bakom kulisserna får tittarna en inblick i vardagslivet och en chans att få svar på sina frågor.

– Många har skrivit till oss och undrar vad det är som lockar med korre-jobbet, men också om det kan bli ensamt utan en stor redaktion, säger Cecilia Gralde som är programledare.

SVT:s korrespondenter rapporterar om krig och katastrofer, klimatförändringar och teknikens framsteg. De möter människor i reportage och rapporterar direkt i SVT:s nyhetsprogram.

I veckan samlas de i Stockholm för den årliga ”korreveckan”.

– Det är en vecka då alla vi korrespondenter som vanligt är utspridda över hela världen träffas i Sverige. Vi utbyter erfarenheter och upplevelser om året som gått och vi blickar också framåt och diskuterar möjliga stora nyhetshändelser. Vi träffar också många tittare vilket är uppskattat, både för tittarna och oss. Förutom att prata mycket jobb umgås vi och har roligt tillsammans. Även det är viktigt och värdefullt. säger Samir Abu Eid, mellanösternkorrespondent.

Korre-chatt under onsdagen

Under onsdag eftermiddag svarar de på frågor i en chatt på svt.se om livet som korrespondent, du kan redan nu skicka in din fråga här.

Senare på kvällen möts de i en studio i TV-huset i Stockholm och berättar om arbetet bakom kameran under ett år som förändrat världen. Medverkande bland annat: Bert Sundström, Samir Abu Eid, Erika Bjerström, David Boati och Stefan Åsberg.

– Det här är enda gånget på året som alla korrespondenter träffas och pratar om det som händer i världen. De har ju superkoll så det ska bli spännande att höra hur de ser på tex klimatet, energikrisen och utvecklingen i Ukraina, säger programledare Cecilia Gralde.

Oväntade händelser

Programmet kommer att ta upp allt från att sända direkt från morgon till kväll, och hur man får ihop familjelivet.

– Jag hoppas förstås också att dom kommer att berätta om allt oväntat som kan hända när man är korre, säger Cecilia Gralde.

Se ett smakprov av det oväntade som kan hända under en vanlig arbetsdag för korrespondenterna i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer