Foto: TT Nyhetsbyrån.

Bah Kuhnke: Beslut om ny medieutredning

Uppdaterad
Publicerad

Diskussion om svenska mediers kris och frågan om Sverige i dag har en mediepolitik.

Har Sverige en mediepolitik? Mediernas kris är en demokratifråga.

– Regeringen har tagit beslut i dag om direktiven till en ny medieutredning, som ska lägga grunden för en ny mediepolitik, säger kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

Mediedagarna 2015

Utgångspunkten i direktiven är det demokratiska samhällets behov av mediepluralism, mångfald och kvalitetsjournalistik. Direktiven ska leda till en utredning, ledd av en ännu hemlig utredare.

– Vi behöver göra en bred och öppen analys av de stora förändringar som har skett och sker i det svenska medielandskapet, säger Alice Bah Kuhnke.

Utredningen ska se på det svenska medielandskapet, och också hur Sveriges media kan hålla större internationella aktörer stången.

– Kommer det gå att lägga förslag som kommer påverka de stora internationella aktörernas möjlighet att agera i Sverige, frågar Cilla Benkö, vd SR.

– Vi ska skapa förutsättningar för kvalitetsjournalistik i hela landet, säger Alice Bah Kuhnke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mediedagarna 2015

Mer i ämnet