Spanarna om tomma dokument och sanningsinjektioner

Uppdaterad
Publicerad

P1:s spanare Jessika Gedin, Jonas Hallberg och Gabriella Ahlström reflekterar och filosoferar under ledning av Ingvar Storm.

Gabriella Ahlström börjar och talar om det fruktade tomma bladet, det ännu oskrivna dokumentet på skärmen.

– Att tycka sig höra Mozart inne i huvudet någonstans, att verkligen, verkligen vilja Mozart men samtidigt inte lyckas åstadkomma något bättre än en simpel schlagerrefräng.

Sen var det dags för Jessika Gedin som förklarade att hon är svag för reality-tv eller åtminstone nyfiken på nya dokusåpaformat. Hon tror att reality-tvs dragningskraft handlar om ”de sällsynta sanningsinjektionera”, vilket är temat för hennes spaning och hon inleder med ett exempel ur favoritpodden Radiolab.

Jonas Hallbergs ämne är kommunikation. Hans tes är: ”kommunikation kan vara så knepig att man behöver hjälp av till exempel en kommunikationscoach i Spanarna”. Han inleder med förvirringen att han har en namne som deltar i TV4-programmet Let´s  Dance.

Från Mediedagarna i Göteborg 6/3.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mediedagarna 2015

Mer i ämnet