Teknikmagasinet försattes i konkurs tidigare i januari, men nu köps bolaget upp av Ambia Trading Group AB. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Teknikmagasinet köps av Ambia – räddas från konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Butikskedjan Teknikmagasinet köps av bolaget Ambia Trading Group AB. För köpet betalar bolaget 41 miljoner kronor. Teknikmagasinet försattes i konkurs tidigare i januari.

Handelsgruppen Ambia Trading Group AB skriver i ett pressmeddelande som publicerades under onsdagskvällen att man under dagen ingått avtal om att ta över huvuddelen av Teknikmagasinet Sweden AB.

I ett pressmeddelandet står:
”Affären omfattar lager och inventarier. Även aktierna i det helägda norska dotterbolaget med 35 butiker, och en rätt att förhandla om fortsatta hyresförhållanden med ca 50 butiker i Sverige.”

– Vi ser möjligheter att bygga en effektiv organisation som hanterar allt från stabsfunktioner till tjänster, som lager och logistik, säger Marcus Andersson, vd för Ambia Trading Group AB i pressmeddelandet.

Även Teknikmagasinets vd, Ulrika Göransson, kommenterar köpet.

– Detta innebär en fantastisk nystart i det påbörjade arbetet med att anpassa Teknikmagasinet till de förutsättningar som råder inom detaljhandeln i dag. Vi kommer att bygga vidare på vårt tjänsteerbjudande och fortsätta att utveckla vårt produkterbjudande.

Begärdes i konkurs i januari

Onsdagsmorgonen den 15 januari lämnades ansökan om konkurs av Teknikmagasinet Seden AB in till Solna tingsrätt.

Bolaget hade då brottats med ekonomiska svårigheter under en längre tid och ansökte om rekonstruktion 2017.

Lämnade in ett bud

Två dagar efter konkursbeskedet, den 17 januari, uppgav Ambia att man vill köpa upp teknikkedjan och lämnat in ett bud.

Summan för affären, köpeskillingen, hamnade på 41 miljoner kronor och ägarskiftet sker i början av februari.

Grundades i Småland

Bolaget Ambia grundades i småländska Vimmerby år 2011, av bland andra nuvarande vd, Marcus Andersson.

Det är börsnoterat på Spotlight och äger även Apple-återförsäljaren Digital Inn samt flera andra företag inom elektronik och IT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer