Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här listar Tigran Feiler, Latinamerikakorrespondent, tre orsaker till att snaran dras åt kring Jair Bolsonaro. Foto: Eraldo Peres/TT/SVT

Tigran Feiler: ”Snaran dras åt kring Bolsonaro”

Uppdaterad
Publicerad

Han är misstänkt i utredningen kring stormningen av kongressen, hans justitieminister har haft ett dokument som vill ogiltigförklara valresultatetet och snart måste han förnya sitt visum i USA. 

Det fortsätter att storma kring Brasiliens ex-presiden Jair Bolsonaro – här reder SVT:s Latinamerikakorrespondent ut det hela.

Brasliiens ex-president Jair Bolsonaro befinner sig just nu i Florida i USA. Riksåklagaren har nu meddelat att han är formellt misstänkt i utredningen om stormningen i huvudstaden Brasília.

– Den nya regeringen har varit tydlig med att man vill sätta dit även dem som planerat och finansierat stormningen, säger SVT:s Latinamerikakorrespondent Tigran Feiler.

I videon listan Tigran Feiler tre orsaker till att snaran kring Jair Bolsonaro dras åt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormning i Brasilien 2023

Mer i ämnet