Två personer sköts i går i Montrouge, söder om Paris. Foto: TT

Polismördare samma jihadistgrupp som terrorbröderna

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som misstänks ha mördat en kvinnlig polis söder om Paris i går tillhör samma jihadistgrupp som bröderna Kouachi, som misstänks för onsdagens terrorattentat mot en tidning.

Gärningsmannen, som fortfarande är på fri fot, kände bröderna Cherif och Saïd Kouachi, säger en poliskälla till Reuters.

Mannen sköt på torsdag förmiddag en kvinnlig polis och en kommunanställd i Montrouge, utanför Paris. Polisen avled senare av sina skador. Tillståndet för det andra offret var i går kritiskt. Den misstänkte, som bar en skottsäker väst och bar på skjutvapen, flydde från platsen i en bil.

Terrordåd mot fransk tidning

Två personer ska ha frihetsberövats i samband med dådet, dock inte den misstänkte.

Mannen tillhörde en terrorcell som för tio år sedan arbetade med att skicka frivilliga till Irak för att strida mot amerikanska trupper. Cherif Kouachi dömdes 2008 till 18 månaders fängelse för att ha haft samröre med cellen.

Mannen som misstänks ha dödat den kvinnliga polisen dömdes 2010 för att ha deltagit i fritagningsförsöket av Smain Ali Belkacem som stod bakom en attack mot Paris kollektivtrafik 1995 när åtta människor dog och 120 skadades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd mot fransk tidning

Mer i ämnet