Foto: TT Nyhetsbyrån

Tornéus och Green går under radarn

Uppdaterad
Publicerad

Utöver den nya friidrottsstjärnan Charlotta Fougberg har Sverige två andra medaljchanser i dag i form av hopparna Emma Green och Michel Tornéus.

De båda har skadeproblem och har haft lite motiga säsonger. Tornéus skadade sig i kvalet och Emma Green har haft problem med diskbråck.

När resultaten har uteblivit räknas de inte som lika stora medaljhopp som de brukar göra på ett europamästerskap.  

Friidrotts-EM 2014

– Ingen av dem har haft någon bra säsong och har inte hittat flytet. Jag tror vi ska ha väldigt försiktiga förhoppningar på medaljer, säger Bergqvist men öppnar samtidigt dörren något på glänt.         

– Men samtidigt kan de tävla utan press på ett annat sätt än de gjort tidigare. Jag tror inte att det kommer krävas några jättelängder för medalj för Michel.

– Inte heller Emma lär behöva så jättehögt. Grenen har inte varit så stark i år då de bästa hopparna legat runt 1,97 – 1,98. Båda är medaljhopp men inte lika starka som de varit tidigare år, slår Kajsa fast.

Höjdfinalen inleds preliminärt 15:16 samtidigt som längdfinalen är beräknad till 15:56.

Dessutom springer de svenska stafettdamerna final på 4x100 meter 17:22.

Alla tiderna hittar du här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM 2014

Mer i ämnet