TV: Brandkårens påhittiga idé räddade männen ur vattenmassorna

Uppdaterad
Publicerad

Lastbilen forslades i över en kilometer i det strömma vattnet efter ett regnoväder. Olyckan inträffade i sydvästra Kina och räddningspersonal kämpade i flera timmar med att få i land de fångade männen.

Det var efter ett kraftigt regnoväder när männen skulle korsa ett vattendrag och där vattennivån höjts rejält som bilen sveptes med i vattenmassorna. Den dramatiska olyckan skedde i delstaten Chongqing i Kina och männen forslades nästan en kilometer innan lastbilen fastnade i lermassorna. Det rapporterar statliga tv-bolaget China Central Television (CCTV).

Idérik räddninginsats

Eftersom vattnet var strömt fanns det stora risker med att ta sig över till lastbilen, ansåg räddningspersonalen. Till sist kom de på en fiffig idé och efter tre timmar lyckades de till sist få i iland männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.