En av de många skolor som höll stängt efter att FBI gått ut och varnat för kvinnan som ansågs utgöra en risk för att utgöra skolskjutningar i Denver, Colorado. Foto: David Zalubowski/TT

18-åring jagad av polis för skolhot funnen död

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som jagats av amerikansk polis efter att ha uttalat hot mot skolor i Denver, Colorado har nu hittats död. Det bekräftas av FBI.

FBI höll en presskonferens på tisdagskvällen där de beskrev den 18-åriga kvinnan som beväpnad och extremt farlig. Hon hade rest från sin hemort i Miami till Colorado, köpt ett gevär och uttalade hot mot skolor i delstatshuvudstaden Denver. Polisen beskrev henne som ”besatt av” gärningsmännen i Columbinemassakern som utfördes för 20 år sedan.

Funnen död

Flera medier, bland annat CBS Denver rapporterar nu att kvinnan är funnen död nedanför berget Mount Evans i Clear Creek County. Kvinnans död har bekräftats av FBI Denver på Twitter. Kvinnan ska ha dött av en självförvållad skottskada, enligt uppgifter till Denver Post.

FBI: Hoten är trovärdiga

Myndigheterna gick inte ut med detaljer kring hoten som kvinnan ska ha uttalat, men uppgav att det bedömdes som ”trovärdigt”. 400 000 elever berördes när flera skolor i Denver höll stängt under tisdagen som en säkerhetsåtgärd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.