Flygplan vattenbombar skogsbränder i Marseille. Foto: Xavier Leoty/AFP/TT

2 700 evakuerade från bränder i Marseille

Uppdaterad
Publicerad

Kraftiga skogsbränder rasar utanför den franska staden Marseille. Omkring 2 700 personer har tvingats till evakuering, rapporterar nyhetsbyrån AP.

En brandstyrka på 1 800 personer bekämpar ett flertal skogsbränder i närheten av Marsielle i Frankrike under onsdagsmorgonen. Minst 22 personer har skadats och 2 700 personer, varav hundratals turister, har tvingats till evakuering, enligt nyhetsbyrån AP.

Bränderna startade i ett skogsområde under tisdagen och drabbar ett område på 800 omkring hektar. Orsaken till branden är oklar, men bränderna tros ha tagit ytterligare fart i samband med de medelhavsvindar som dragit in över området.

Samtidigt passerar ett högtrycksväder Frankrike under onsdagen och lokala myndigheter har utlyst ett totalförbud mot kontrollerade eldningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.