”Först drabbades jag av panik”. Foto: TT/SVT

20-åring låstes in i kylen på Subway i åtta timmar – kallade på hjälp med ketchup

Uppdaterad
Publicerad

Kölden i kylrummet blev alltmer outhärdlig, och 20-åriga Karlee, endast klädd i sin Subway-topp och leggings, började få panik. Då såg hon övervakningskameran uppe i taket. Snabbt skrev hon ”HELP” på ett papper och höll upp den mot kameran, i ett desperat försök att påkalla uppmärksamhet.

Karlee Daubeney arbetade på en av fast food-kedjan Subways restauranger i Gloucester, i sydvästra England. Hon arbetade ensam på ett kvällspass i december föregående år, och när hon skulle ställa in mjölken i ett kylrum slog dörren igen bakom henne.

– Först drabbades jag av panik och letade efter något som skulle kunna öppna dörren. Det kom till den punkt där jag var så kall att jag inte längre hade energi nog att banka på dörren. Jag hade bara leggings och en Subway-topp på, säger hon.

Räddades inte förrän nästa morgon

Då skrev hon sitt hjälpmeddelande i ketchup, och höll upp med mot övervakningskameran belägen i kylrummet, i förhoppningen att någon skulle se och rädda henne.

Trots detta räddades hon inte förrän kollegor dök upp i restaurangen klockan 07:30 nästa morgon. Då hade hon varit i kylrummet i åtta timmar.

Nära hypotermi

– När jag gick till sjukhuset sade de att jag var nära hypotermi, och jag gjorde mig så varm det gick efter att jag kommit hem.

Prövningen har resulterat i bestående men för Karlee, med panikattacker och rädsla för trånga utrymmen.

Subway inför rätta på måndag

Under måndagen ska Subway ställas inför rätta, för att de inte på tillfredsställande sätt försäkrat sig om de anställdas säkerhet.

– Då fallet fortfarande utreds kan vi inte kommentera ytterligare, sade en talesperson för Subway, till Gloucester Citizen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.