Ghassan Hasrouty saknas fortfarande efter explosionen i Beiruts hamn och dottern Tatiana väntar ännu på svar vad som har hänt sin pappa. Foto: Reuters

21 personer saknas ännu i Beirut – Ghassans familj väntar fortfarande på svar

Uppdaterad
Publicerad

När Ghassan Hasrouty gick till jobbet den fjärde augusti var allt som vanligt. Nu, en vecka senare, har familjen inte hört något från honom. Totalt saknas fortfarande 21 personer efter explosionen i Beiruts hamn.

– Vi väntar fortfarande på att de ska komma tillbaka, säger Tatiana, Ghassans dotter, till Reuters.

Ghassan Hasrouty hade jobbat i det stora spannmålssilot i Beiruts hamn i 38 år. Under Libanons långa inbördeskrig blev arbetsdagarna bakom de massiva betongväggarna en trygghet, och till familjen sa alltid Ghassan att det var den tryggaste platsen i hela Beirut.

Men när arbetsdagen började för Ghassan och sina sex kollegor visste ingen att den största explosion som Beirut någonsin sett snart skulle ödelägga hamnen.

– Vi fick inte ens chansen att säga farväl ordentligt, säger Ghassans dotter till Reuters.

Många anhöriga är nu kritiska till räddningsinsatsen som inte ska ha kommit igång förrän 40 timmar efter explosionen. Ghassans familj försöker hålla hoppet vid liv, men anser att allt för lite görs av myndigheterna.

– De här saknade personerna är inte bara en siffra, säger sonen Elie till Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.