26 dödade på ett dygn i Mexikos knarkkrig

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en våldsvåg med koppling till narkotikabrott har dragit fram över Mexiko.

Inom 24 timmar, fredag-lördag, mördades 26 människor, 16 i delstaten Chihuahua, sex i Sinaloa och fyra i andra delstater.

Sex av de mördade i Chihuahua hade torterats innan de sköts och dumpades i en ravin i staden Balleza, uppger åklagare. Tre av tortyroffren hade förbindelse med Ballezas borgmästare.

Knarkkrig i Mexiko 2015

Chihuahua och Sinaloa är landets värst våldsdrabbade stater.

Smuggeltunnel till USA

Smugglare har börjat bygga ännu en avancerad tunnel på tio meters djup för att föra in narkotika och invandrare från Mexiko till USA, uppger mexikanska myndigheter.

Fyndet gjordes innan tunneln hann bli färdig. Ingången till den ligger under en lagerbyggnad 300 meter från gränsen som går mellan städerna Mexicali i Baja California och Calexico i Kalifornien, uppger polischefen Marco Antonio Carrillo.

Tunneln är den mest avancerade på flera år med belysning och anläggning för friskluft. En anonym tipsare berättade om den för myndigheterna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkrig i Mexiko 2015

Mer i ämnet