Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s utrikesreporter om händelser som kan påverkas kriget just nu: ”Avsevärt mycket svårare att attackera än försvara”. Foto: SVT / TT

Tre saker som påverkar kriget i Ukraina just nu

Uppdaterad
Publicerad

I Bachmut går nu frontlinjen mitt i stadskärnan. Slovakien levererar stridsflyg och danska pansarvagnar är på väg till Ukraina. Samtidigt spår Ryssland en nedgång i ekonomin – vilka kan konsekvenserna bli av detta?

SVT:s utrikesreporter Carl Fridh Kleberg fördjupar tre händelser som kan påverka kriget i Ukraina just nu.

I Bachmut har striderna koncentrerats till de centrala delarna av staden, bland annat kring järnvägsstationen. Striderna har pågått under lång tid och stora delar av staden är reducerad till grus.  

– Strider i bebyggelse, alltså inne i en stad som Bachmut, är ju till sin natur svår. Ofta räknar man med att det krävs ungefär tre gånger så många soldater för att attackera en ort och ta den som att försvara, säger SVT:s utrikesreporter Carl Fridh Kleberg. 

Se också hela Kriget i veckan där SVT Nyheter fördjupar den senaste nyhetsutvecklingen i kriget i Ukraina på åtta minuter. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet