Lerskredet i staden Baybay i södra Filippinerna. Foto: Bobbie Alota/TT

Fler döda funna efter oväder i Filippinerna

Uppdaterad
Publicerad

Dödssiffran stiger efter de svåra oväder, med flera dagar av stora regnmassor som orsakat översvämningar och lerskred i södra Filippinerna. Minst 58 personer har omkommit, skriver TT.

Över 100 personer har skadats i stora lerskred i staden Baybal som uppkommit till följd av de senaste dagarnas svåra oväder i regionen. Armén, polisen och frivilliga räddningsarbetare kämpade mot leran för att hitta överlevande bland de förstörda byggnaderna. 

“Vi är mycket ledsna över den här fruktansvärda situationen, som orsakat så mycket onödig död och förstörelse”, sade Noel Vestuir, arméns brigadkommendör, som medverkade i räddningsarbetet.   

Minst 20 stormar och orkaner drabbar Filippinerna årligen, de flesta under regnperioden som börjar i juni. Men under de senaste åren har stormar även inträffat under landets sommarmånader.

Foto: Bobbie Alota/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.