Den mexikanska flottans tekniker på plats i laboratoriet. Foto: Mexikanska flottan / Reuters

50 ton knark hittades i mexikanskt djungellaboratorium

Uppdaterad
Publicerad

Den mexikanska militären har gjort sitt största fynd hittills av den syntetiska drogen metamfetamin. I ett hemligt djungellaboratorium för tillverkning av hittade man 50 ton av drogen.

Enligt lokala medier var det på torsdagsmorgonen som man gjorde upptäckten i regionen Sinaloa i de nordvästra delarna av landet.

Utöver 50 ton narkotika visar foton släppta av den mexikanska militären hur produktionen av drogen har pågått i ett hemligt djungellaboratorium.

De tunnor och andra kärl med kemikalier som använts vid framställningen av metamfetaminet ska ha bränts upp på plats, enligt en presskommuniké, detta eftersom platsen är för svårtillgänglig.

Plastbehållare med kemikalier som används vid framställningen av metamfetamin. Foto: Mexikanska flottan / Reuters

Följde spår

Det var när man var ute på en patrulleringsrunda som trupperna upptäckte en okänd väg in i djungeln där fordon kört, rapporterar lokala medier.

Genom att följa spåren kunde de komma fram till det 500 kvadratmeter stora laboratoriet som uppges tillhöra en lokal drogkartell. Fyndet ska vara det största hittills i Mexiko vad gäller metamfetamin i landet som plågas av våld kopplat till narkotikahandel.

Fyndet gjordes i djungeln öster om regionhuvudstaden Culiacán i nordvästra Mexiko. Foto: Mexikanska flottan / Reuters

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer