7 november: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifter: Flera barn dödade av ryska stridsplan i Syrien

Minst nio personer dödades och 70 skadades när syriska styrkor med stöd av ryska stridsflygplan bombade läger i den nordvästra provinsen Idlib i Syrien på söndagen.

Det är den senaste attacken av en rad anfall mot den oppositionskontrollerade basstationen, rapporterar vittnen och räddningspersonal enligt Reuters. De ryska stridsflygplanen, beväpnade med syriskt arméartilleri, släppte även bomber över skogspartier nära provisoriska läger väster om Idlib, enligt vittnen.

Kievs borgmästare: Förbered för evakuering

Kievs borgmästare Vitalij Klytjko uppmanar invånarna att vara beredda att lämna staden ifall man skulle drabbas av längre strömavbrott.

Under de senaste veckorna har miljontals ukrainare till och från varit utan både el och vatten, då ryska anfall riktat in sig på viktig infrastruktur. Dessutom genomförs från ukrainskt håll planerade elavbrott för att avlasta nätet och genomföra reparationer.

Enligt BBC har cirka 40 procent av Ukrainas energinätverk skadats eller förstörts i ryska attacker.

Borgmästare Klytjko anklagar i ukrainsk tv Rysslands president Vladimir Putin för folkmord.

– Han vill att vi ska dö, frysa eller få oss att fly från vårt land så att han kan ta det, säger Klytjko.

Tiotal bilar i brand i Trelleborg

Ett tiotal bilar stod i brand på en parkeringsplats i ett industriområde i Trelleborg under natten till måndag. Räddningstjänsten var på plats med enheter från fyra stationer, skriver Trelleborgs Allehanda.

Larmet kom vid kloakcn 00.19 natten mot måndag.

– Vi har kontroll på brandspridningen. Det kan mycket väl vara så att ytterligare något fordon får värmepåverkan, men det ska inte sprida sig vidare till något, sade Gustaf Sandell, inre befäl vid Räddningstjänsten syd, till tidningen under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.