Nu har anställda jägare i Louisiana hittat och dödat en alligator som tros ha attackerat en man, som sedan dess har varit försvunnen. Arkivbild. Foto: Gerald Herbert/AP/TT

Alligator som dödade man under stormen Ida hittad

Uppdaterad
Publicerad

Två veckors jakt i östra Louisiana är över. Nu har delstatens anställda jägare hittat och dödat en alligator som tros ha attackerat en man, som sedan dess har varit försvunnen.

Den 230 kilo tunga och över 3,5 meter långa alligatorn kunde hämtas in efter att en drönare fångat en ”ganska stor” alligator på bild. Jägarna satte då upp en fälla för djuret, vars storlek beskrivs vara i den övre delen av skalan för området.

– Den här alligatorn kommer inte längre att terrorisera eller jaga eller döda någon annan. Det här visar hur farligt det är i vattnen här, säger Lance Vitter vid den lokala polisen i St Tammany till New Orleans Advocate.

Efter att ha avlivat alligatorn och sprättat upp buken hittade jägarna vad som tros vara mänskliga kroppsdelar i magsäcken. Dessa ska undersökas och för mannens familjs skull hoppas man kunna identifiera offret.

– Förhoppningsvis kan familjen få någon form av avslut nu, säger sheriffen Randy Smith till tidningen.

Det var den 30 augusti som mannen som tros ha dödats av alligatorn anfölls utanför sitt hem. Ovädret Ida, då klassad som orkan, hade orsakat stora översvämningar på hans ägor och han skulle se över skadorna. Hans fru såg hur den 71-årige mannen attackerades och hon fick ta en båt för att först själv försöka hjälpa honom, och sedan för att hämta hjälp. När hon kom tillbaka var maken försvunnen.

Mannen räknas sedan tidigare som en av de 33 människor som omkom under eller i samband med ovädret Ida i Louisiana.

Se klipp på hur alligatorers tänkande fungerar:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Mathias Osvath berätta om hur alligatorerna bland annat lystrar till sina namn i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer