Flera döda efter skottlossning i Plymouth

Uppdaterad
Publicerad

Ett mycket stort polispådrag larmades till Plymouth i England på torsdagen sedan en man öppnat eld i området Keyham. Sex personer, däribland ett barn under tio år samt skytten själv, har bekräftats döda. Händelsen ska inte vara terrorrelaterad, enligt polisen.

Gärningsmannen misstänks ha skjutit ihjäl fem personer och skottskadat flera andra innan han vände vapnet mot sig själv. Offren tros ha dött på grund av skottskador och anhöriga har underrättats, uppger polisen enligt BBC.

Ett av dödsoffren var ett barn under tio år. Fem personer avled på platsen och den sjätte fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Flera vårdas på sjukhus

Ett vittne berättar för BBC att hon såg hur den beväpnade mannen sparkade in dörren på ett hus och började skjuta. Han ska sedan ha tagit sig ner för gatan och där fortsatt att skjuta mot förbipasserande, enligt vittnet.

Utöver dödsoffren har flera andra personer träffats av kulorna. De vårdas nu på sjukhus, uppger den lokala parlamentsledamoten Luke Pollard. Pollard blev ”fullständigt förstörd” när han fick veta att en av de dödade var ett barn, skriver BBC.

Uppgifter: Skytten sköt sina anhöriga

Polisen har inte gått ut med offrens eller gärningsmannens identiteter. Skyttens motiv till dådet är oklart.

Han ska inte ha varit bekant med de flesta av offren, men enligt uppgifter i brittiska medier så ska några av dem ha varit anhöriga till mannen.

Inrikesminister Priti Patel skriver på Twitter att hon är chockad över händelsen och att hennes tankar är med offrens anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.