– De känner att jag hjärntvättades på universitetet. Min mormor har alltid sagt att hon är stolt över mig. Men nu säger hon att hon är väldigt besviken. Det är förkrossande, säger Amore. Foto: Iman Tahbaz

Amore är den enda demokraten i sin familj

Uppdaterad
Publicerad

I många år har det talats om att USA förändras, att andelen spansktalande ökar och därmed väljare för Demokraterna. Men partiet lyckades inte locka så många spansktalande väljare i presidentvalet som de kanske hade hoppats på.

Amore är den enda demokraten i sin familj. Nu försöker hon få tag i sin mormor som hon inte pratat med sedan valet.  

– De känner att jag hjärntvättades på universitetet. Min mormor har alltid sagt att hon är stolt över mig. Men nu säger hon att hon är väldigt besviken. Det är förkrossande, säger Amore.  

Natascha Otero-Santiago, grundare av Puerto Rico for Biden, tror att Demokraterna underskattade hur starkt Republikanernas budskap skulle påverka amerikaner med bakgrund i Puerto Rico, Kuba Venezuela eller Nicaragua. 

– Jag tror det beror på att de repeterade narrativet om kommunism och socialism, och fortsatte repetera det i fyra år, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.