Vatikansk polis och tekniker tittar på skelettdelar tagna från ett benhus Foto: HO/VATICAN MEDIA/ AFP/ TT

Experter: Skelettdelar tillhör inte den försvunna flickan

Uppdaterad
Publicerad

För lite mer än en vecka sedan togs skelettdelar upp från ett benhus i Vatikanstaten för att analyseras, i ännu ett försök hitta kvarlevorna från Emanuela Orlandi som försvann spårlöst för 36 år sedan. Nu har benen analyserats av experter som meddelar att skelettdelarna inte tillhör den försvunna flickan.

Emanuela Orlandi åkte till sin musiklektion år 1983, men den då 15-åriga flickan kom aldrig hem igen. Hennes försvinnande har ända sedan dess fått mycket uppmärksamhet i media och kopplats ihop med en rad olika teorier. Den senaste i mängden var att hennes kvarlevor skulle finnas i en prinsessgrav i Vatikanstaten efter att ett anonymt tips inkommit. Graven var tom, men ett benhus i närheten med mänskliga kvarlevor i har nu analyserats.

Nya benrester har analyserats

Experter som har analyserat skelettdelarna har fastställt att benen som hittats inte kan tillhöra Emanuela Orlandi. Detta eftersom benen som hittats är för gamla meddelar kriminaltekniker Giovanni Arcudi i ett uttalande. Samtidigt vill en expert som representerar den försvunna flickans familj att fler ben från benhuset ska analyseras.

Även för några år sedan, i maj år 2012, öppnades en maffiachefs grav för att leta efter flickan. Inga kvarlevor som analyserades kunde kopplas till henne då heller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.