Foto: TT

Tredje person gripen för dåden i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

Omar Abdel Hamid El-Hussien tros inte ha agerat på egen hand när han sköt ihjäl två personer och skadade flera vid terrordåden i Köpenhamn. Nu har en tredje misstänkt medhjälpare gripits för att ha bistått terroristen.

Dansk polis har gripit ytterligare en person misstänkt för delaktighet i terrordåden som skakade Köpenhamn tidigare i februari. Mannen anhölls klockan 10:35 på fredagen, enligt Ekstrabladet. Beslut om häktning kommer att tas i morgon lördag.

Mannen misstänks ha bistått 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussien som dödade två och skottskadade fem personer vid attackerna i Köpenhamn. Det första attentatet riktades mot ett möte där konstnären Lars Vilks deltog, det andra mot en synagoga.

Terrordåden i Köpenhamn

De två personer som sedan tidigare har suttit häktade för sin inbladning har omhäktats. Dessa två misstänks för att ha hjälpt gärningsmannen gömma sig och ta hand om dennes vapen. Enligt uppgifter till DR Nyheter misstänks den tredje personen som gripits att ha haft en liknande roll.

Åklagare har begärt att den unga mannen förhörs bakom stängda dörrar och att han inte namnges.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Köpenhamn

Mer i ämnet