• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Arnold Schwarzenegger: ”President Trump är en misslyckad ledare”

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump har de senaste dagarna fått mycket kritik från personer i det egna partiet. Senast uppmärksammades en video av Arnold Schwarzenegger, skådespelare och republikansk politiker. 

-Han kommer gå till historien som den värsta presidenten någonsin, säger Arnold Schwarzenegger i videon. 

Videon publicerade Arnold Schwarzenegger på Twitter. Den fick stor uppmärksamhet och har i nuläget över 28 miljoner visningar.  

Arnold Schwarzenegger, som föddes i Österrike strax efter andra världskriget, beskriver händelsen vid Capitolium som USA:s motsvarighet till “Kristallnatten” som inträffade strax innan andra världskriget.  

- Onsdagen var dagen för krossat glas här i USA. Det trasiga glaset var i fönstren i USA:s Capitolium, säger han i videon.  

Arnold Schwarzenegger, som tidigare varit guvernör i Kalifornien, riktade i videon kritik mot president Donald Trumps agerande efter valet. Han anser att Trump vilselett människor med lögner så som han anser att hans pappa blev vilseledd när han stred för Tyskland under andra världskriget.  

– President Trump är en misslyckad ledare. Han kommer att gå in i historien som den värsta presidenten någonsin. Det fina är att han snart kommer att vara lika irrelevant som en gammal tweet, säger Arnold Schwarzenegger i videon.  

Han avslutar sin över sju minuter långa video med att uttrycka stöd till den nyvalda presidenten Joe Biden.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.