Attack mot hotell i Mogadishu

Uppdaterad
Publicerad

Eldstrider pågår vid ett hotell i Somalias huvudstad Mogadishu, enligt polis och vittnen. Enligt polisen är det en attack som utförs av medlemmar i den terrorstämplade jihadistgruppen al-Shabaab.

– Vi trodde att de var poliser, men de började kasta granater och skjuta mot oss och när de närmade sig hotellets ingång besvarade vi elden, säger polisen Ahmed till nyhetsbyrån Reuters.

En talesperson för al-Shabaab uppger att flera av dess medlemmar befinner sig inne i hotellet.

– Säkerhetsstyrkorna strider mot ett antal väpnade män som har barrikaderat sig inne på hotellområdet, men de kommer väldigt snart att ha satt stopp för belägringen, säger polisen Ibrahim Mohamed till AFP.

Hotellet som attackeras ligger några hundra meter från presidentens välbevakade residens Villa Somalia. Hotellet är populärt bland regeringstjänstemän och diplomater och har attackerats vid tre tidigare tillfällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.