Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så ser situationen ut i staden Bachmut som nu allt mer börjar omringas av ryska styrkor. Foto: TT/AP

Bachmut under hård press – hjälparbetare och civila stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Den ukrainska staden Bachmut i Donetskregionen i östra Ukrainafortsätter utsättas för kraftig artillerield, samtidigt som ryska styrkor sakta närmar sig. Nu stoppas hjälparbetare och civila från att ta sig in i staden och flera journalister på plats väljer att lämna.

Situationen blir allt värre för de kvarvarande ukrainska soldater som försvarar staden Bachmut mot den senaste tidens ryska anfall.

– Staden, stadens förorter, allt runtomkring, och i princip allt i riktning mot Bachmut och Kostiantynivka är under galen kaotisk beskjutning, säger vice befälhavare Volodymyr Nazarenko.

Kriget i Ukraina

Staden nästan omringad

Enligt den ukrainska militären har 16 samhällen nära Bachmut bombats. Ryska styrkorna uppges kontrollera tre sidor av staden och har intagit flera byar runt den, och på måndagen uppgav den ukrainska militärledningen att strider inletts i stadens utkanter.

Den enda större vägen in till staden som ukrainska sidan fortfarande kontrollerar beskjuts av ryssarna, rapporterar The New York Times.

– Bachmut är epicentrumet av fiendens attacker och därför är situationen kritisk, säger överste Serhij Tjerevatyj till tidningen.

Se BBC:s bilder från striderna i Bachmut i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet