Foto: TT

Bakslag i kampen mot ebolaviruset – 500 i karantän

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheterna i Sierra Leone uppgav under torsdagen att de för närvarande har 500 personer i karantän. Detta efter att en man dog i Ebola i ett området där ebolaviruset hade varit borta i flera månader.

I Northern Tonkolil District i Sierra Leone hade man inte haft ett enda fall av Ebola på fem månader. Men efter att en man i området dog av Ebola tvingas nu myndigheterna att sätta 500 personer i karantän.

Enligt lokala källor ska mannen ha behandlats på ett lokalt sjukhus för feber, men valde att åka hem för att fira Ramadan, slutet på den muslimska fastemånaden. Därför har nu en hel by och de sjuksköterskor som behandlade mannen satts i karantän.

Ebolautbrott

Bakslag i kampen

Världshälsoorganisationen, WHO, rapporterade tidigare i veckan att det lägsta antalet nya fall per år hade rapporterats i Västafrika. Men nu har alltså Sierra Leone drabbas av ett bakslag i kampen mot Ebolan.

Ebola har dödat mer än 11.000 människor över hela världen, framför allt i Guinea, Sierra Leone och Liberia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ebolautbrott

Mer i ämnet