Den brittiske gatukonstnären Banksy gör ett inlägg i brexitdebatten på en husvägg i Dover. Foto: Foto: ReutersVisa alla (2)
Visa alla (2)

Banksys bidrag till brexitdebatten

Konstnären Banksys senaste politiska kommentar dök nyligen upp på en husvägg i hamnstaden Dover. På fasaden till ett trevåningshus hackar en man bort den tolfte stjärnan ur EU-flaggan.

Muralmålningen är uppförd vid färjeläget i Dover som förbinder Storbritannien med den europeiska kontinenten. När mannen i målningen hackar bort stjärnan uppstår sprickor i EU-symbolen.

Banksy bekräftar

Den hemlighetsfulle Banksy har via sina representanter bekräftat att det är hans målning och ett inlägg i brexitdebatten.

Infekterad fråga

Banksys inlägg kommer mitt i den brittiska valrörelsen och den alltmer infekterade frågan om Storbritanniens utträde ur EU.

Okänd identitet

Den samhällskritiske graffitikonstnären Banksy är känd över hela världen och hans gatukonst har dykt upp i London och i andra städer med tydliga satiriska kommentarer.

LÄS MER: Banksy skapar hotell vid Israels mur

Hans identitet är ännu inte känd och bara tidningen Guardian har lyckats intervjua honom.

LÄS MER: TV: Vem är egentligen Banksy?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

kultur

Mer i ämnet