Steve Bannon fick i augusti sparken från jobbet som Trumps chefsstrateg. Foto: TT

Bannon om Trump: ”En fantastisk man”

Uppdaterad
Publicerad

En av president Donald Trumps advokater har skickat ett varningsbrev till den tidigare chefsstrategen Steve Bannon efter avslöjanden i en ny bok. Samtidigt har Bannon själv för första gången uttalat sig efter att avslöjandena blivit offentliga.

Trump är ”en stor man”, sa han till sajten Breitbart news.

I USA har ett ordkrig brutit ut mellan de två och presidenten säger att Bannon ”tappat förståndet”.

I en ännu inte utgiven bok som flera medier tagit del av beskriver Bannon mötet i Trump Tower mellan presidentens son och en grupp ryssar sommaren 2016 som ”förräderi” och ”opatriotiskt”.

Läcka hemliga uppgifter

Nu anklagar Trumps advokat honom för att ha brutit mot avtal genom att prata med författaren till boken, Michael Wolff. Flera amerikanska medier rapporterar om brevet.

Advokaten Charles Harder skriver: ”Du har brutit mot avtalet, genom att bland annat ha kommunicerat med författaren Michael Wolff om Trump, hans familj och hans presidentvalskampanj”.

I brevet anklagar han Bannon för att ha läckt hemliga uppgifter.

Kommenterar relationen till Trump

Under onsdagen uttalade sig Steve Bannon själv för första gången sedan avslöjandena blivit offentliga.

Som svar på ett lyssnarsamtal till programmet Breitbart news tonight radio show kallade Bannon Trump för en ”stor man” och säger att han ”stödjer honom dag ut och dag in”, rapporterar CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.