Båt med hundratals flyktingar har kapsejsat

Publicerad

Personal ur den irländska flottan rapporterar att en båt med hundratals flyktingar ombord har kapsejsat utanför Libyen. Enligt italienska kustbevakningen är minst 25 döda och flera hundra befaras ha dött samtidigt som minst 400 har räddats.

Det finns uppgifter om att 600 eller 700 personer fanns ombord på fiskebåten som hade lagt ut från den libyska kusten, uppger TT. Läkare utan gränser skriver på Twitter att deras fartyg Dignity I befinner sig vid olycksplatsen. ”Teamet på #Dignity1 kan bekräfta att det tragiskt nog har inträffat många dödsfall men har inga siffror i nuläget”.

Skickade nödsignal

Båten med migranter hade skickat ut en nödsignal. När det första räddningsfartyget närmade sig rusade de som befann sig ombord till ena sidan, varpå båten kantrade. Många hundra befaras ha omkommit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#flykt

Mer i ämnet