Prinsparet har tidigare riktat kraftig kritik mot den mediebevakning de utsatts för. Foto: TT

Bekräftat: Harry och Meghan återvänder inte till kungahuset

Uppdaterad
Publicerad

Hertigen och hertiginnan av Sussex kommer inte att återvända till det brittiska kungahuset. De blir nu av med flera hederstitlar uppger Buckingham palace i ett pressmeddelande.

Det var i januari förra året som prins Harry och hans fru hertiginnan Meghan Markle meddelade att de ämnade ta ett steg tillbaka från rollen som seniora kungligheter. De berättade samtidigt att de framöver planerade att dela sin tid mellan Storbritannien och Nordamerika.

Efter samtal mellan drottningen och prins Harry står det nu klart att de inte kommer att återvända till kungahuset och inte heller utföra uppdrag i kungahusets namn.

De blir därför av med samtliga militära hedersutmärkelser och hedersmedlemskap, så kallade royal patronages, skriver Buckingham Palace i ett pressmeddelande. Titlarna kommer återbördas till kungahuset för att därefter delas ut till andra familjemedlemmar.

Även om Harry och Meghans beslut är ledsamt för kungahuset fortsätter de två att vara en älskad del av familjen avslutas pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.