Klädkedjan Lindex kan säljas, meddelar finländska varuhusgruppen Stockmann på fredagen. Foto: IDA EKLUND/TT

Beskedet: Klädkedjan Lindex kan säljas av Stockmann

Uppdaterad
Publicerad

Den finländska varuhusgruppen Stockmann kan komma att sälja klädkedjan Lindex, med huvudkontor i Göteborg. I ett pressmeddelande, som skickades ut i samband med Stockmanns halvårsrapport, skriver bolaget att det ”undersöker strategiska alternativ” för Lindex.

”Styrelsen ser en stor potential i Lindex framtida utveckling, och har därför beslutat att undersöka strategiska alternativ för bolagets ägarskap”, heter det i pressmeddelandet.

Stockmann gjorde en förlust under första halvåret, sedan försäljningen minskat rejält, och gör nu ommöbleringar i ledningen. Jari Latvanen har utsetts till ny vd.

Lindex däremot ökade sitt rörelseresultat till 65 miljoner kronor under första halvåret i år, jämfört med 35 miljoner kronor motsvarande period 2018, enligt ett separat pressmeddelande. Försäljningen var stabil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.