Chris Martin i Coldplay, Kim Kardashian och Beyoncé är några av de som vill hjälpa de tiotusentals som står utan hem efter stormen Harveys framfart. Foto: TT

Beyoncé och andra stjärnor sänder hjälp till Texas

Uppdaterad
Publicerad

Beyoncé och andra stora stjärnor sträcker nu ut en hand till stormdrabbade Texas. Beyoncé, som själv är från översvämmade Houston, har lovat att hjälpa så många offer för stormen Harvey som hon kan, skriver stjärnan på Twitter.

Coldplay har däremot valt att visa sitt stöd på ett annat sätt – de har skrivit en låt till Houston.

Beyoncé har meddelat att hon via sin välgörenhetsorganisation BeyGood och med hjälp av sin präst i hemstaden Houston ska hjälpa så många hon kan.

Till lokaltidningen Houston Chronicle skriver sångerskan att hemstaden finns i hennes hjärta och att hon arbetar nära sitt välgörenhetsteam och är fast besluten att hjälpa så många som möjligt.

Stormen Harvey
Världsstjärnan Beyoncé Knowles kommer själv från Houston, Texas, och har lovat att hjälpa så många offer för stormen Harvey hon kan. Foto: TT

LÄS MER: Dammar håller på att svämma över i Houston

Beyoncé är inte ensam om att vilja hjälpa de tiotusentals som står utan hem efter stormen Harveys framfart.

Kim Kardashian Foto: TT

Realitystjärnan Kim Kardashian meddelar på Twitter att hon tillsammans med sin mamma och systrar donerar en halv miljon dollar till Röda korset och Frälsningsarmén och läger till ”Houston, vi ber för dig!”.

Coldplay har skrivit låt till Houston

Även countrystjärnan Chris Young har startat en insamling dit han donerar 100.000 dollar till förmån för Harveys offer och uppmanar andra att bidra. Stjärnor som Drake och Travis Scott har också skickat pengar till Texas.

LÄS MER: Simon räddade människor och djur: ”Som på Noaks ark”

Coldplays Chris Martin Foto: TT

Bandet Coldplay fick ställa in en konsert i Houston i förra veckan på grund av stormen och har nu skrivit en låt till dem som drabbats av översvämningarna. Låten spelades i Miami i måndags och sångaren Chris Martin meddelade att den bara kommer sjungas en enda gång.

Flera stjärnor som är Texasbördiga har uttryckt sympatier för den drabbade delstaten.

Hilary Duff Foto: TT

Sångerskan och skådespelerskan Hilary Duff, som är född i Houston skriver på Twitter att hennes hjärta krossats efter de ”fruktansvärda händelserna i hennes hemstad”. Även sångerskan Kelly Rowland kommer från Houston och skriver på Instagram att hon ber för staden ”som förändrade hennes liv”.

Sångerskan/skådespelerskan Demi Lovato som växt upp i Dallas skriver också på Twitter hur ledsen hon är för Texas och hoppas att alla håller sig trygga. Skådespelerskan Eva Longoria stämmer in och levererar sympati för sin hemstad Corpus Christi i Texas, dit president Trump anlände under tisdagen för att stötta folket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Harvey

Mer i ämnet