Demokraternas presidentkandidat Joe Biden och vicekandidaten Kamala Harris under partiets konvent förra veckan. Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Biden: Trump är ansvarig för kaoset i vårt land

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin var i fokus under det republikanska partikonventets sista dag – både för Donald Trump och för demokraternas Joe Biden som tog till Twitter för att kritisera motståndaren.

”Han själv är ansvarig för kaoset i vårt land”, skriver Biden.

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden twittrade flitigt medan Donald Trump höll sitt tal, efter att formellt ha nominerats till republikanernas presidentkandidat.

Båda politikerna la fokuset på coronapandemin.

Presidentvalet i USA 2020

”Donald Trump kallar sig en president för krigstider. Men istället för att leda kampen mot viruset har han viftat med en vit flagga”, är en av flera kommentarer Joe Biden publicerade på sitt twitterkonto.

Biden kritiserade även Donald Trump för att ha kört ekonomin i botten, hans planer på att bygga en mur mot Mexiko och hanteringen av protesterna som spridit sig i landet, bland annat i samband med dödsskjutningarna av flera svarta män.

”Han är själv ansvarig för kaoset i vårt land”, skriver Joe Biden.

”Viktigare än amerikanska liv”

Även Bidens vicepresidentkandidat Kamala Harris riktade kritik mot Donald Trumps hantering av coronaviruset. Harris twittrade ut Trumps citat om att hans administration fokuserar på ”vetenskap, fakta och data” tillsammans med en bild på en folkmassa utanför Vita huset där Trump höll talet.

”Låt oss vara tydliga: i början var Trump övertygad att om hans administration fokuserade på viruset skulle det skada marknaden och hans möjligheter att bli omvald. Det var viktigare för honom än att rädda amerikanska liv”, twittrade Harris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet