Den tidigare vicepresidenten Joe Biden. Foto: TT

Biden utropas till vinnare i Florida, Illinois och Arizona

Uppdaterad
Publicerad

Av allt att döma blir det hattrick för Joe Biden i tisdagens primärval. Han har en betryggande ledning i alla tre delstater – Florida, Illinois och Arizona.

Den tidigare vicepresidenten Joe Biden leder så pass stort i de tre delstaterna att han redan har utropats till vinnare av amerikanska medier.

När över hälften av valdistrikten i Arizona rapporterat sina resultat leder Biden med 43 procent av rösterna, mot rivalen Bernie Sanders 30 procent.

I Illinois har Biden 59 procent mot Sanders 36 procent, när nästan 80 procent av valdistrikten räknats.

I Florida är rösträkningen inne i slutskedet och där leder Biden med 61 procent av rösterna mot Sanders knappt 23 procent.

Biden kan vinna tillräckligt många delegater i de tre delstaterna för att ge honom ett så stort försprång att det är omöjligt för Sanders att komma ikapp.

Ohios primärval, som också var planerat till tisdagen lokal tid, har skjutits upp på grund av oro för virusspridning. Ohio kommer i stället att rösta om vem som man vill se som Demokraternas presidentkandidat i juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.