Bilden på polisen Daryl Hudeck från USA:s polisiära insatsstyka, som bär Catherine Pham och hennes 13 månader gamla son Aiden efter att ha räddat dem från den tropiska stormen Harvey den 27 augusti. Foto: David J. Phillip /AP

Bilden på en man som räddar kvinna och barn blev viral – nu kokar internet

Uppdaterad
Publicerad

En amerikansk kolumnist twittrade ut en bild från översvämningarna i USA som har orsakat en smärre storm på egen hand. På fotot syns en man bära en kvinna som i sin tur håller sina armar runt ett spädbarn. Men det är bildtexten ”Det är så här det ska vara, vad än någon genusprofessor har fått för sig” som har väckt ilska på mikrobloggen.

Flera personer har mist livet, tiotusentals har fått överge sin hem och mer än 13.000 har räddats från vattenmassorna sedan stormen Harvey slagit till i Texas i södra USA.

Och på Twitter är det, som oftast, en bild som satt känslorna i gungning för miljontals användare. Denna gång är det en polis från USA:s nationella insatsstyrka som fotats när han bär en kvinna, som i sin tur håller sin 13 månader gamla son i famnen.

Men det var när när den konservative skribenten Matt Walsch formulerade sina tankar kring den dramatiska räddningsbilden som det hela tog en ny vändning.

LÄS MER: Broar och vägar kollapsar efter översvämningarna

”En kvinna skyddar och omfamnar och skyddar sitt barn. Mannen bär och skyddar båda. Det är så det ska vara, oavsett vad än någon genusprofessor säger”, twittrade Walsch i måndags. En formulering som fick många att reagera.

Foto: Skärmdump Twitter: @MattWalschBlog

Inlägget har på två dagar delats vidare över 7.300 gånger och fått nära 20.000 gilla-markeringar – och gett upphov till en minst sagt intressant följetong där person efter person svarat upp med andra bilder, som på ett ironiskt sätt parafraserar och driver med kolumnisten.

LÄS MER: Simon räddade människor och djur: ”Som på Noaks ark

”Björn omfamnar och skyddar kvinna. Hårprodukter skyddar båda. Det här är så det borde vara, oavsett vad björn- och schampohatare tycker.” Foto: Skärmdump Twitter: @BNick
”Student omfamnar och skyddar mästare. Kraften skyddar dem båda. Det är så här det borde vara, oavsett vad imperiet och sith lord (herren, reds amn) säger.” Foto: Skärmdump Twitter: @legsmcgeephoto
”Det är så här det borde vara, oavsett vad din genusprofessor säger.” Foto: Skärmdump Twitter: @snacksmantis

Medan en annan nöjer sig med att poängtera att inte alla män kommer till kvinnors undsättning i det översvämningsdrabbade staden.

”En kvinna omfamnar och skyddar sitt barn. Mannen bär och skyddar skor. Det här är så det ska vara, oavsett vad än någon genusprofessor säger”. Foto: Skärmdump Twitter: @marblemadeflesh

LÄS MER: Harvey – detta har hänt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Harvey

Mer i ämnet