Explosioner runt BBC:s team i Charkiv: ”Kom hit!”

Uppdaterad
Publicerad

Trots det numerära underläget har Ukrainas 22:a bataljon lyckats stå emot den ryska framryckningen vid Ukrainas näst största stad Charkiv, rapporterar BBC:s team på plats. Bilderna från fronten visar explosioner, förorter i ruiner och springande soldater.

En rysk raket slår ner i marken. Glassplitter från flerbostadshusens fönster flyger i luften och människor springer efter skydd.

Fortfarande finns hundratusentals ukrainare kvar i staden Charkiv i nordöstra Ukraina. Staden beskjuts med artilleri så gott som dagligen. Men det ukrainska försvaret fortsätter hålla emot.

– Det här är en mycket viktig position. Tar de sig igenom, är de inne i Charkiv och kan köra hit ammunition och mat, säger den tidigare stridspiloten Konstantin som har avbrutit sin pension för att rycka in i försvaret.

Se reportern Quentin Sommervilles och fotografen Darren Conways bilder från fronten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.